机电工程学院    交流合作 >学术活动

时间:6月24日下午14:30-16:30

地点:大学城校园工学二号馆205室

一、讲座主题与内容

Title:Preparing and publishing high quality manuscripts
The speaker is an experienced author, reviewer, and editor of the prestigious Journal of Cleaner Production (published by Elservier, 2015 Impact Factor: 4.959). He will share the experiences and techniques how to prepare and publish high quality manuscripts from the perspectives of the author, reviewer and editor.
演讲主题:发表高水平SCI论文经验与技巧
       主讲人作为著名杂志Journal of Cleaner Production(中科院二区,Elsevier出版,2015影响因子:4.959)编委及执行客座主编,拟从三个角度(文章作者、审稿专家、杂志编辑)分享如何撰写高水平SCI论文、选择发表渠道、常见问题、易犯的错误、注意事项等等,籍此来提高广大师生发表高水平SCI论文的水平。

二、个人简介

Yang Liu has received his M.Sc. (Tech.) degree in Telecommunications Engineering and D.Sc. (Tech.) degree in Industrial Management both from University of Vaasa, Finland. He currently works as a Senior Lecturer in the Department of Information Technology at Vaasa University of Applied Sciences, responsible for the international joint education program and project leader of Botnia RoboCup team. He also works as a Guest Senior Researcher in the Department of Management and Engineering at Linköping University and an Adjunct Professor / Doctoral Supervisor in the Department of Production at University of Vaasa. He holds Adjunct and Visiting Professorship in multiple universities as well. He has published over 60 scientific articles in refereed journals. He serves as an Editorial Board Member and Managing Guest Editor of the prestigious Journal of Cleaner Production as well as referee in over 20 ISI-ranked leading journals. His publications have appeared in a number of distinguished journals. His main research interests include global operations strategy, decision support tools, competitive advantage, sustainable operations, advanced manufacturing; control systems, autonomous robots, signal processing and pattern recognition.

刘阳,通信工程硕士,工业管理工程博士,讲座教授、博导。2000年起受聘于芬兰瓦萨综合科技大学,现任职信息技术系高级讲师、国际合作与联合培养项目主任、RoboCup机器人世界杯项目负责人,以及瑞典林雪平大学管理与工程系高级研究员、芬兰瓦萨大学工业管理系讲座教授、武汉理工大学客座教授、湖北大学客座教授、湖北工业大学楚天学者。主持及参与多项由芬兰国家科技局及欧盟基金会资助的国家级科研项目和国际合作项目,发表国际期刊论文及著作累计60余篇,并担任SCI二区权威国际期刊Journal of Cleaner Production编委、执行客座主编以及20余个SCI权威国际期刊评审专家。其研究成果发表在数个业界权威国际期刊上。先后曾多次应邀在芬兰、瑞典、丹麦、德国、美国、荷兰、巴西、泰国、中国及香港台湾地区等20余所高校教学讲座及学术交流。研究兴趣:全球运营战略、 决策支持工具、运营竞争优势、 可持续运营、 先进制造;控制系统与自主机器人系统;信号处理与模式识别。

[点击数:13488 更新时间:2016-06-16 文章录入:lrx_01]